Verzorging

Het is ons bekend dat het ouessant schaap een zeer gemakkelijk schapenras is, zowel voor verzorging, voederen, aflammeren enz.
Toch zijn er een paar zaken die men niet uit het oog mag verliezen .
Het ontwormen gebeurt bij mij 3x per jaar: de eerste maal na het lammeren, dan met het scheren van de dieren en in oktober 6 weken voor ze opnieuw bij de ram gaan lopen. Ik maak steeds van de gelegenheid gebruik om de voetjes te bekijken en eventueel te bekappen of bij te snijden.
Vanaf april / mei worden mijn dieren behandeld met een product tegen uitwendige parasieten zoals maden ( myasis )
Einde mei/ juni worden de schapen geschoren.

In de zomer voer ik nooit mijn dieren bij, enkel vers drinkwater. Vanaf de maand oktober tot einde maart ( afhankelijk van de weers- omstandigheden ) geef ik 1x per dag korrel bij en hooi hebben ze steeds ter beschikking.
In principe hebben onze schapen geen onderdak nodig, maar gun uw dieren toch eentje. Het is in de winter veel efficiënter om uw dieren te observeren, en kunnen dan nog steeds zelf kiezen wat ze willen. Bij regen staan ook zij liever droog.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

verder wens ik jullie net zo veel plezier met de schaapjes zoals wij die hebben.

Wij doen sins 2005 mee aan het gezondheidsprogram van de verder zij de schapen zwoegervrij Click to enlarge en scrapie resistent. Verder zijn wij ook lid van het ouessantstamboek FOS Click to enlarge